fbpx

LinkedIn vjerovatno već dobro poznajate kao platformu gdje možete da se povežete sa profesionalcima iz vaše industrije i izgradite svijest o vašem brendu. Međutim, možda niste znali da je LinkedIn i izuzetno moćna platformu za reklamiranje, koja je posebno korisna za kompanije koje se bave B2B poslovanjem.

Iako su Facebook i Instagram platforme o kojima se znatno više priča u medijima, LinkedIn je u poslednjih nekoliko godina imao nevjerovatan rast i procjenjuje se da oko 10% ukupne svjetske populacije danas ima profil na ovoj društvenoj mreži.

LinkedIn korisnici u prosjeku rade na višim pozicijama i imaju duplo veću platežnu moć u odnosu na korisnike ostalih društvenih mreža. Takođe, korisnici koji aktivno koriste ovu platformu uglavnom nisu veoma aktivni na ostalim društvenim mrežama tako da LinkedIn reklamiranjem možete doći do publike koje vaše Facebook reklame ne dostižu.

LinkedIn reklamiranje omogućava mikrotargetiranje korisnika po kompaniji u kojima rade, poziciji u kompaniji i još mnogo toga, što ga čini idealnim za targetiranje ljudi na ključnim pozicijama.

Sve ovo znači da, ako poslujete u B2B prostoru, jednostavno morate biti na LinkedIn-u.

U novom vodiču saznajte:

 

Vrste Linkedin kampanja

Trenutno postoji šest glavnih vrsta LinkedIn reklama:

 

Sponsored Content

Sponsored Content reklame su dostupne u 4 formata:

 • Single Image
 • Carousel Image
 • Video
 • Single Job

Za razliku od ostalih LinkedIn reklama koje se prikazuju na vrhu stranice ili pored feed-a, velika prednost sponzorisanih objava je što se pojavjuju u feed-u gdje korisnici najviše obraćaju pažnju na reklame. Takođe vam omogućavaju da koristite veće slike i više teksta da biste podstakli korisnike da kliknu na oglas.

Direct Sponsored Content reklame se mogu kreirati od novih objava i objavljenih LinkedIn članaka. Za razliku od regularnih objava, ovi članci se ne pojavljuju na vašoj LinkedIn stranici i prikazuju se samo publici koju ste targetirali kampanjom.

Ova vrsta kampanje vam omogućava da prikažete članke samo određenim ljudima a ne cijeloj vašoj publici i korisna je ako iz nekog razloga ne želite da svi vide vaš sadržaj. Direct Sponsored Content kampanje su takođe odlične za testiranje jer možete da ih prikažete manjoj testnoj publici i testirate reakcije prije nego što krenete sa glavnom kampanjom.

 

Tekstualne reklame

Tekstualne reklame su brze i jednostavne za podešavanje i upravljanje. Omogućavaju usmjeravanje korisnika ka vašem sajtu ili LinkedIn stranici.

LinkedIn tekstualne reklame prikazuju se samo na desktop i laptop uređajima sa strane feed-a i u LinkedIn messenger-u. Prepoznaćete ih po zaglavlju “Ads You May Be Interested In” ili “Promoted”.

Tekstualne reklame

Ove reklame nemaju tako dobru poziciju kao Sponsored Content, ali zbog toga obično imaju daleko niži CPC (cost per click).

Uz dobru kombinaciju vizuala i teksta, tekstualne reklame mogu biti veoma efektivne.

 

Message reklame (ranije poznate kao Sponsored InMail)

Message reklame vam omogućavaju da šaljete personalizovane poruke ciljanim LinkedIn korisnicima putem LinkedIn Messengera, a prikazuju se na isti način kao i obične poruke. Možete u potpunosti prilagoditi naslov, tekst i poziv na akciju poruke.

Message reklame

Plaćaju se po poslatoj poruci i možete targetirati korisnike na svim uređajima.

Svakom LinkedIn korisniku može se poslati samo jedna Message poruka u roku od 45 dana. Ovaj sistem osigurava da korisnicima ne stiže previše reklamnih poruka u inbox, tako da je veća vjerovatnoća da će se vaša poruka istaći ako se odlučite za ovu vrstu reklamiranja.

Pored toga, Message reklame se šalju korisnicima samo kada su aktivni na LinkedIn-u. To znači da korisnicima poruke stižu onda kada je najveća vjerovatnoća da će ih oni vidjeti i stići će im na sami vrh Inbox-a.

Conversation reklame su podtip Message reklama koje vam omogućavaju da sa potencijalnim kupcima komunicirate na personalizovaniji način kroz nešto što LinkedIn zove “choose your own path”.

Na primjer, pomoću ovih reklama možete kreirati mini prodajne lijevke ili upitnike gdje korisnicima nudite nekoliko početnih opcija i nakon toga im se otvaraju novi koraci u skladu sa opcijama koje odaberu.

 

Display reklame

Display reklame možete vidjeti na desnoj strani ili iznad Feed-a kada ste prijavljeni na vaš LinkedIn nalog.

Display reklame

Možete ih koristiti da privučete korisnike na vaš sajt, ali i da prikupite više pratioca za vašu LinkedIn stranicu ili privučete nove članove LinkedIn grupe. Display reklame se plaćaju na bazi CPM-a (cijene za hiljadu prikaza).

 

Dinamičke reklame

Dinamičke reklame se mijenjaju u skladu sa korisnicima koji ih gledaju i glavna prednost im je personalizacija. Koristeći podatke sa LinkedIn profila, mogu se upotrijebiti za veoma detaljno targetiranje i kreiranje reklama koje izgledaju kao da su pravljene baš za osobu koja ih gleda.

Na primjer, na tim reklamama se može pojaviti ime i slika LinkedIn korisnika koji ih vidi.

Dinamičke reklame

Ova dodatna personalizacija je odličan način da privučete pažnju korisnika. Iako vam ovo može djelovati kao pretjerano zadiranje u privatnost, većina korisnika pozitivno reaguje na dodatnu personalizaciju pa preporučujem da testirate ovu vrstu kampanje i uporedite rezultate sa ostalim kampanjama.

LinkedIn dinamičke reklame su dostupne u tri formata:

 • Follower – Ovaj format vam omogućava da promovišete LinkedIn stranicu i podstiče korisnike da vas zaprate.
 • Spotlight – Omogućavaju vam da predstavite vaš proizvod, uslugu, događaj ili sadržaj. Kada korisnici kliknu na vaš oglas, otići će na sajt koji ste odabrali prilikom kreiranja kampanje.
 • Jobs – Služi da podstaknete relevantne kandidate da se prijave za posao u vašoj kompaniji. Možete da promovišete jedan ili više oglasa za posao i targetirate baš one LinkedIn korisnike koji imaju vještine i iskustvo koje tražite.

 

Lead Generation reklame

Lead Generation reklame služe da prikupite kontakt podatke (email, broj telefona i slično) od potencijalnih korisnika a za uzvrat im obično nudite neki sadržaj poput pdf-a sa korisnim informacijama, vodič itd.

Odličan su način da prikupite kontakt informacije i podatke pripadnika vaše ciljne grupe.

Lead Generation reklame 1
Lead Generation reklame 2

Za sve navedene vrste LinkedIn reklama specifikacije možete naći ovdje.

Takođe je bitno da napomenem da LinkedIn platforma trenutno ne podržava reklamiranje ni na jednom ex yu jeziku tako da ćete kampanje vjerovatno kreirati na engleskom jeziku. Listu trenutno podržanih jezika možete pogledati ovdje.

Za reklamiranje na LinkedIn platformi vam nije neophodna LinkedIn stranica, ali je potrebna za neke tipove kampanja. Ukratko ćemo proći kroz kreiranje stranice prije nego što pređemo na kreiranje LinkedIn naloga za reklamiranje.

 

Kreiranje LinkedIn stranice

Da kreirate vašu LinkedIn stranicu, prijavite se na LinkedIn profil i kliknite na “Work” ikonicu u gornjem desnom uglu.

Kreiranje LinkedIn stranice prvi korak

Pojaviće se meni sa desne strane ekrana. Odaberite “Create a Company Page”.

Kreiranje LinkedIn stranice drugi korak

Odaberite tip stranice, u većini slučajeva će to biti “Small Business” (za manje od 200 zaposlenih).

Kreiranje LinkedIn stranice treci korak

Nakon toga je potrebno da unesete podatke o vašoj stranici i kompaniji i dodate logo. Nakon što sve popunite, pri dnu stranice potvrdite da ste ovlašćeni za kreiranje stranice i kliknite na “Create Page” dugme.

Kreiranje LinkedIn stranice cetvrti korak

Ako želite možete dodati lokaciju kompanije, opis, prvu objavu i naslovnu sliku da malo uljepšate stranicu i učinite da izgleda kompletnije.

Kreiranje LinkedIn stranice peti korak

To je sve, uspješno ste kreirali vašu LinkedIn stranicu.

 

Kreiranje LinkedIn naloga za reklamiranje

LinkedIn reklamne kampanje kreirate putem LinkedIn Campaign Manager-a. Prijavite se pomoću vašeg LinkedIn naloga, kliknite na Create Account u gornjem lijevom uglu i biće vam ponuđeno da unesete ime naloga za reklamiranje i valutu u kojoj želite da se troškovi reklamiranja obračunavaju.

Kreiranje LinkedIn naloga za reklamiranje prvi korak

Odabranu valutu ne možete izmijeniti kasnije.

Poželjno je da sa nalogom uvežete i vašu LinkedIn stranicu. Ako već imate stranicu unesite naziv ili URL stranice u treće polje na ovom ekranu ili kliknite na Create new LinkedIn page” da kreirate novu stranicu.

Kada sve popunite, kliknite na Save” dugme.

Kreiranje LinkedIn naloga za reklamiranje drugi korak

Podešavanje sredstva plaćanja

Preporučujem da odmah dodate sredstvo plaćanja. Kliknite na ime vašeg naloga za reklamiranje u gornjem desnom uglu i onda na Billing Center.

Podešavanje sredstva plaćanja prvi korak

Kliknite na “Add Credit Card”, unesite podatke kartice koju želite da koristite kao sredstvo plaćanja i kliknite na “Review Order”.

Podešavanje sredstva plaćanja drugi korak
Podešavanje sredstva plaćanja treći korak

Nakon što podesite sredstvo plaćanja, vratite se na nalog za reklamiranje.

 

Podešavanje LinkedIn kampanje

Na sljedećem koraku moći ćete da kreirate Campaign Group (grupu kampanja). Struktura LinkedIn kampanja je slična kao struktura Facebook i Google Ads kampanja ali je terminologija malo drugačija.

Struktura LinkedIn naloga za reklamiranje

LinkedIn je automatski kreirao Default Campaign Group za vas tako da o tome trenutno ne morate brinuti. Otvorite taj Campaign Group i onda kliknite na dugme “Create Campaign”.

Podešavanje LinkedIn kampanje prvi korak
Podešavanje LinkedIn kampanje drugi korak

Otvoriće vam se panel za kreiranje kampanje. Na prvom koraku će vam se prikazati i Campaign Group pod kojim se kampanja nalazi. Tu ne morate ništa mijenjati, ali imate opciju da promijenite Campaign Group ili kreirate novi.

Dodijelite naziv kampanji u gornjem lijevom uglu i kliknite na “Next”.

Podešavanje LinkedIn kampanje treći korak

Na drugom koraku birate glavni cilj kampanje. Imamo sedam ciljeva koji su podijeljeni u tri kategorije u zavisnosti od toga u kojoj fazi kupovnog ciklusa se korisnici koje ciljamo nalaze.

Podešavanje LinkedIn kampanje četvrti korak

1. Awareness

U Awareness fazi se nalaze korisnici koji prvi put otkrivaju vašu kompaniju, proizvod ili uslugu. U ovoj fazi je dostupan samo Brand Awareness cilj koji birate ako želite da korisnici saznaju više o vama i onome što nudite.

2. Consideration

Korisnici koji su u Consideration fazi još uvijek nisu zainteresovani za kupovinu ali vjerovatno upoređuju vašu ponudu sa konkurencijom ili eventualno čekaju popust da bi kupili.

U okviru ove faze dostupna su tri cilja:

Website visits – koristite ako želite da dovedete korisnike na vaš sajt.

Engagement – koristite kada želite više reakcija i komentara na vašim objavama ili da povećate broj pratilaca LinkedIn stranice.

Video views – ovaj cilj je idealan ako želite da što više ljudi vidi vaš video sadržaj.

3. Decision

Decision je poslednja faza kupovnog procesa i korisnici u ovoj fazi donose odluku da kupe. Ciljevi koji su dostupni u Decision fazi su:

Lead Generation prikupite kontakt informacije od potencijalnih kupaca putem LinkedIn lead forme.

Website Conversions ovaj cilj odaberite ako želite da korisnici preduzmu neku akciju na vašem sajtu poput popunjavanja kontakt forme, prijave itd.

Job applicants koristite ako imate otvorene pozicije u vašoj firmi i želite da privučete nove kandidate za posao.

U zavisnosti od cilja koji odaberete, zavisiće i vrste kampanja koje možete kreirati.

Najčešće vrste LinkedIn kampanja sa kojima ćete se vjerovatno susretati su Sponsored Content, Message, Dinamičke i Lead Generation. U ovom tekstu ćemo proći kroz kreiranje Sponsored Content kampanje a u nekim budućim tekstovima ću vam pokazati kako da kreirate i ostale vrste kampanja.

Kreiranje Sponsored Content kampanje

Cilj

Sponsored Content kampanje se trenutno mogu kreirati sa četiri cilja: website visits, engagement, video views (za video sadržaj) i lead generation (pomoću lead formi).

Za naš primjer ćemo odabrati website visits cilj.

Website Visits Cilj

Sljedeći korak je definisanje ciljne publike za kampanju.

Ciljna publika

Predlažem da detaljno istražite sve opcije za targetiranje jer ih ima mnogo.

Osim standardnih oblika targetiranja poput lokacije, pola i starosti, LinkedIn omogućava targetiranje korisnika i prema:

 • Nazivu, industriji i/ili veličini kompanije u kojoj rade
 • Nazivu radnog mjesta, funkciji u kompaniji i radnom iskustvu
 • Stepenu obrazovanja, oblastima studiranja i institucijama na kojima su studirali
 • Kompanijskim konekcijama i followerima
 • Članstvu u LinkedIn grupama, interesovanjima i vještinama

Takođe možete koristiti i remarketing publiku o čemu više možete da saznate u mom LinkedIn remarketing vodiču.

 

Format

Nakon toga odaberite format koji želite da koristite. Kao što sam ranije spomenuo, za Sponosored Content kampanju možete koristiti single image, carousel, video i single job formate.

Odabir Formata

LinkedIn Audience Network

LinkedIn Audience Network vam omogućava da dodatno proširite targetiranje. Iako generalno ne preporučujem partnerske mreže (poput Google-ovih), LinkedIn Audience Network primarno uključuje strane medijske kuće pa ova opcija može biti korisna ako targetirate tržišta Zapadne Evrope ili Sjeverne Amerike.

Ako ne želite da se vaše reklame prikazuju u određenim industrijama na Linkedin partnerskim sajtovima, možete isključiti neke od ponuđenih kategorija.

LinkedIn Audience Network

Budžet i raspored prikazivanja

Ovdje određujete dnevni, ukupni budžet ili kombinaciju i vrijeme pokretanja i završetka kampanje. Lično preferiram ukupni budžet radi lakše kontrole troškova.

Licitiranje (bidding)

Za Sponsored Content kampanje na raspolaganju su nam Landing Page Clicks i Impressions kao ciljevi za optimizaciju licitiranja. Landing Page Clicks je relevantniji rezultat pa preporučujem da uvijek birate tu opciju u odnosu na Impressions. Impressions generalno izbjegavajte jer vam impresije ništa ne znače ako neko ne klikne i ne preudzme željenu akciju.

Strategije licitiranja koje su nam ovdje na raspolaganju su:

Maximum delivery – automatizovana strategija licitiranja koja automatski licitira uz što efektivnije trošenje budžeta. Ova strategija može optimizovati licitiranje za klikove, impresije, leadove i konverzije u zavisnosti od cilja kampanje.

Maximum delivery kampanje se naplaćuju na CPM bazi (cijena za hiljadu klikova) i ne dozvoljavaju ograničavanje cijene po željenoj akciji (kliku, leadu…). Iako LinkedIn preporučuje ovu strategiju licitiranja, po meni nije najbolja jer nemate direktnu kontrolu nad trošenjem budžeta.

Target cost – omogućava vam da ograničite trošak po rezultatu. LinkedIn automatski optimizuje trošak po rezultatu za maksimalne rezultate uz prosječan trošak po rezultatu niži od sume koju odaberete. Prosječni dnevni budžet takođe neće nikad premašiti ciljane troškove kampanje za više od 30%.

Ova strategija može odrediti trošak po impresiji, kliku ka sajtu, engagement-u ili video pregledu u zavisnosti od cilja kampanje. Ovo je strategija koju najčešće koristim i preporučujem jer omogućava dobru kontrolu budžeta a u isto vrijeme ima benefite poluautomatske optimizacije.

Manualno licitiranje – omogućava da odredite tačan iznos koji ste spremni da date za rezultat. Manualno licitiranje može se naplaćivati po prikazu, kliku, engagement-u, poslatoj poruci ili video pregledima u zavisnosti od cilja kampanje, formata oglasa i cilja za optimizaciju.

Ovaj oblik licitiranja vam daje najveću kontrolu nad budžetom, ali često ograničava potencijalne rezultate pa ne preporučujem da ga koristite.

Strategije licitiranja

Nakon što prođete kroz sva ova podešavanja, sa desne strane ćete moći vidjeti očekivane rezultate u skladu sa targetiranjem i budžetom koje ste odabrali.

Projekcija rezultata kampanje

Prije nego što pređemo na poslednji korak – kreiranje same reklame, pogledajmo kako se podešavaju konverzije.

Praćenje konverzija

Konverzije su bitne akcije koje želite da korisnici preduzmu na vašem sajtu poput ispunjavanja kontakt forme, preuzimanja sadržaja, posjećivanja neke stranice itd.

Praćenje konverzija je obavezno za neke vrste ciljeva, dok je za neke opciono. Čak i kada vas cilj ne uslovljava da imate konverzije, preporučujem da za sve kampanje podesite ovu opciju. Cijela poenta digitalnog marketinga je da detaljno pratite sve kampanje i tačno znate koje rezultate ste dobili i od kojih aktivnosti.

Prije nego što postavite konverzije, potrebno je da na sajt dodate LinkedIn Insight Tag koji je u suštini LinkedIn verzija Facebook Pixel-a, samo sa znatno manje mogućnosti. U remarketing vodiču možete pronaći uputstvo za postavljanje LinkedIn Insight Tag-a na sajt.

U Conversion Tracking dijelu kliknite na “Add Conversions”.

Podešavanje konverzija prvi korak

Nakon toga odaberite koji tip konverzije želite da pratite. Odaberite približnu kategoriju. Recimo, u slučaju da želite da pratite popunjavanje kontakt forme na sajtu možete odabrati Lead.

Takođe bi bilo dobro da odredite vrijednost te konverzije kako bi mogli bolje da pratite povrat na investiciju.

Možete promijeniti i period u kome će LinkedIn računati konverziju ukoliko neko vidi ili klikne na reklamu a napravi konverziju tek u nekoj narednoj posjeti. Predlažem da tu ostavite početne postavke od 30 dana nakon klika i 7 dana nakon pregleda reklame.

Pri određivanju modela atribucije imate dvije opcije. Each campaign znači da će svakoj kampanji sa kojom su korisnici imali konakta prije konverzije biti uračunata konverzija dok Last campaign znači da će se samo posljednjoj kampanji sa kojom su imali kontakta uračunati konverzija.

Ako imate samo jednu kampanju ovdje ne morate ništa mijenjati. Za više kampanja preporučujem da idete sa Last campaign opcijom radi tačnijih podataka o broju konverzija.

Podešavanje konverzija drugi korak

Nakon toga je potrebno da odredite na koji način ćete pratiti željenu konverziju.

Use my site-wide Insight Tag

Prva opcija je da koristite LinkedIn Insight Tag.

Ako konverzije želite da računate putem posjeta određenoj adresi sajta (poput thank you stranice kada se neko prijavi ili popuni kontakt formu), odaberite ovu opciju i ispod unesite adresu ili dio adrese stranice sajta koja će se računati kao konverzija.

Podešavanje konverzija site wide insight tag

Use an event-specific pixel to track when there is no unique URL

Ovu opciju ćete koristiti kad god vaša konverzija nije posjeta određenoj URL adresi sajta. Koristi se kada nemate thank you stranicu nakon ispunjavanja forme, želite da pratite klikove na dugme i slično.

Kada kliknete na event-specific pixel opciju, prikazaće vam se kod koji morate dodati unutar elementa koji želite da pratite.

Podešavanje konverzija event specific pixel

Kada odaberete kako ćete pratiti željenu konverziju, kliknite na dugme “Create” i vaša konverzija će biti sačuvana. LinkedIn će vas vratiti na podešavanja kampanje. Testirajte konverziju na sajtu da provjerite da li prima signal.

Ako je sve ok, pisaće vam kada je signal posljednji put primljen. Imajte na umu da je ponekad potrebno i nekoliko sati dok LinkedIn prepozna signal i konverziju možete podesiti i naknadno ako želite.

LinkedIn praćenje konverzija

Ok, završili smo ovaj dio kampanje. Kliknite na “Next” i “Save” i na sljedećem koraku ćete moći da postavite reklamu.

Kreiranje reklame

Za Sponsored Content reklame, možete sponzorisati objave koje ste već postavili na LinkedIn stranicu ili kreirati novu reklamu.

Sponzorisanje postojećeg sadržaja

Kliknite na “Browse Existing Content“.

Kreiranje LinkedIn reklame prvi korak

Odaberite objavu koju želite da promovišete i sa desne strane ekrana ćete vidjeti preview. Ako sve ok izgleda, kliknite na “Sponsor“.

Kreiranje LinkedIn reklame - postojeći sadržaj drugi korak

Kliknite na “Next“ i to je to.

Kreiranje-LinkedIn-reklame-postojeci-sadrzaj-treci-korak

Kreiranje nove reklame

Kliknite na “Create new ad“ ili sliku u sredini.

Kreiranje nove LinkedIn reklame prvi korak

Prvi korak je da dodijelite naziv kampanji. Korisnici ne vide taj naziv pa odaberite naziv po kome ćete tačno znati koja reklama je u pitanju. Ovo je pogotovo bitno kada imate veliki broj reklama. 

Nakon toga unesite uvodni tekst reklame. Uvodni tekst može da ima maksimalno 600 karaktera ali samo prvih 150 karaktera će biti vidljivi prije nego što ljudi kliknu tako da u prvom paragrafu morate privući pažnju korisnika.

Kreiranje LinkedIn reklame drugi korak

Ispod unesite link stranice na koju želite da reklama odvede korisnike. Možete i kliknuti na dugme “Scrape“ ako želite da reklama pokupi predloge teksta i vizuala sa te stranice sajta.

Nakon toga dodajte sliku (ili slike ako pravite carousel Sponsored Content kampanju). Dimenzije za single image reklamu su 1.91:1 (minimum 1200 x 627px), a za carousel su 1:1 slike (minimum 1080 x 1080px).

Naslov reklame bi trebao biti kraći od 90 karaktera kako ne bi bio odsječen na mobilnim uređajima.

Opis se uglavnom neće prikazivati korisnicima, osim ako ste uključili LinkedIn Audience Network opciju za targetiranje. Ipak popunite ovaj dio za svaki slučaj.

Kreiranje nove LinkedIn reklame treći korak

Jedan od najvažnijih dijelova reklame je Poziv na akciju (Call to action). LinkedIn nudi nekoliko varijacija poziva na akciju pa odaberite opciju koja najviše odgovara vašoj kampanji. Ako ne znate koju opciju da odaberete, Learn More je uvijek sigurna opcija.

Kreiranje nove LinkedIn reklame četvrti korak
Kreiranje nove LinkedIn reklame peti korak

Kada podesite sve opcije, sa desne strane možete vidjeti preview kako će vaša reklama izgledati na različitim uređajima.

Ako ste zadovoljni reklamom, kliknite na dugme “Create” u donjem desnom uglu.

Kreiranje nove LinkedIn reklame šesti korak

Kliknite na “Next” da potvrdite kreiranje reklame.

Kreiranje nove LinkedIn reklame sedmi korak

Na poslednjem koraku ćete moći da pregledate sva podešavanja kampanje prije lansiranja. Ukoliko nešto želite da promijenite možete da se vratite nazad i napravite izmjenu.

Ako ste zadovoljni svim podešavanjima, kliknite na “Launch Campaign”.

Lansiranje-LinkedIn-kampanje

To je to, upravo ste lansirali vašu prvu LinkedIn kampanju! LinkedIn uglavnom odobrava reklamu u roku od nekoliko sati i nakon toga će korisnici moći da je vide.

U okviru istog Campaign Group možete kreirati više kampanja tako da preporučujem da uvijek testirate nekoliko varijanti sa različitim vizualima i targetiranjem kako biste utvrdili koja kombinacija vam donosi najbolje rezultate.

Ne zaboravite da redovno provjeravate kampanju i reklame kako biste mogli da pratite rezultate i napravite pravovremene izmjene.

Zaključak

Sada znate sve što vam je potrebno da otvorite LinkedIn nalog za reklamiranje i kreirate LinkedIn Sponsored Content kampanje, a imate i dobru sliku kako izgledaju ostale vrste reklama koje ova platforma nudi.

Imajte na umu da LinkedIn reklame nisu pravo rješenje za sve vrste biznisa i najbolje rezultate će donijeti biznisima koji se bave B2B poslovanjem ili im je ciljna publika primarno poslovno orijentisana. LinkedIn je takođe odlično mjesto da se izbrendirate kao poslodavac i privučete kvalitetne zaposlene.

Naravno, kao i za ostale oblike marketinga, i za LinkedIn reklamiranje važi zlatno pravilo – sve i stalno testirajte.

Sada želim da čujem vas:

Koje LinkedIn kampanje su vam donijele najbolje rezultate?

Kakvo je vaše iskustvo sa Messages reklamama?

Želite li da još pišem o LinkedIn reklamiranju?

Share This